• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch (Deutschland)
Visit Žminj Visit Žminj

Menü

  • Home
  • Reiseziel
  • Gastronomie
  • Kultur
  • Aktivitäten
  • Unterkunft
  • Interessantes
  • Veranstaltungen
  • Kontakt
  • Home
  • Reiseziel
  • Gastronomie
  • Kultur
  • Aktivitäten
  • Unterkunft
  • Interessantes
  • Veranstaltungen
  • Kontakt

Recept za pincu

Mirjana Prgomet osvojila je prvo mjesto za najštabeleju pincu na prošlogodišnjoj manifestaciji "Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće". Recept donosimo u nastavku: 

SASTOJCI:
1 kg brašna
8 dkg kvasca
20 dkg šećera
4 cijela jaja + 4 žutanjka
10 dkg maslaca
10 dkg domaće masti
2 dcl mlijeka
1 dcl ruma
Vanilin šećer
1 naranča (sok i naribana korica)
1 limun (sok i naribana korica)
20 dkg grožđica
Malo soli

Naranču i limun smrznemo i smrznuto naribamo (može i izmiksati svježe) i pomiješamo sa grožđicama i rumom i vanilin šećerom.
U brašno dodamo dignuti kvasac.
Jaja sa šećerom i mlijekom otopimo na pari i sve sastojke umiješamo u beašno. Umijesimo srednje mekano tijesto i ostavimo dizati otprilike 1 sat.
Premijesimo i dodamo omekšalu masnoću.
Ponovno pustimo dizati 2 sata. Najbolje je pustiti preko noći i ujutro premijesiti. Po potrebi dodati brašno.
Premijesiti – kad se digne premazati sa žutanjkom i prerezati u križ.
Peći 160 C – 90 min
Važno: svi sastojci moraju biti sobne temperature.

  1. Aktuelle Seite:  
  2. Startseite
  3. Novosti
  4. Recept za pincu

Wichtige Informationen

  • Nützliche Telefonnummern
  • Gesundheitsvorsorge

Offizieller Teil

  • Datenschutz-Bestimmungen

Über uns

Turistička zajednica Općine Žminj
9. rujna 22A
HR-52341 Žminj 

OIB: 55911265013
VAT: HR55911265013

Kontakt

Tel. +385 52 846 792
Mob. +385 91 1 846 251
Fax. +385 52 846 844
E-mail. tzzminj@zminj.hr

Öffnungszeit:
Montag - Freitag: 07:30 - 15:30 Uhr

                        istra ecoxperience logo


Copyright © 2025 Visit Žminj. Alle Rechte vorbehalten.